Υπέροχες Ελληνικές Εκλογές

election

Τι μέρα! Τι γιορτή της δημοκρατίας! Τι περίλαμπρος θρίαμβος!

Είδες; Είδες τι γίνεται όταν βγάζεις το χρήμα απ’ την εξίσωση; Όταν απαγγιστρώνεις την ψήφο από το διορισμό της ανιψούλας; Όταν ο λαός βγαίνει απ’ τα μαντριά και ψηφίζει σύμφωνα με την παιδεία, τη γνώση και την αντίληψή του; Αυτό γίνεται. Αποχτάς μια κρυστάλλινη και πεντακάθαρη εικόνα του ποιος είναι ο Ελληνικός λαός σήμερα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατίας, του καλύτερου πολιτεύματος που υπάρχει: Η αλήθεια.

Δε σ’ αρέσει; Κρίμα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που μπορείς να κάνεις γι’ αυτό. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα, και ο λαός της χώρας σου, δέκα εκατομμύρια ψηφοφόροι είναι, δεν έχει την υποχρέωση να σκέφτεται τα ίδια πράγματα που σκέφτεσαι εσύ. Ο καθένας σκέφτεται αυτά που θέλει. Κι αυτοί που ζουν γύρω σου σκέφτονται αυτά που βλέπεις στα αποτελέσματα.

Δε σ’ αρέσει που οι Ναζί θα έχουν σχεδόν δυο ντουζίνες βουλευτές (με ασυλία!) στην Ελληνική Βουλή; Κρίμα! Αυτή είναι η χώρα μας. Οι συμπολίτες μας, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, επιλέγουν ελεύθερα να ψηφίσουν τους Ναζί.

Πιστεύεις ότι η επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει την οικονομική αυτοκτονία της χώρας και τη ζωή σε συνθήκες ακραίας φτώχειας για δεκαετίες; Κρίμα!  Ο Ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες σου. Σε ποσοστό μεγάλο, πλειοψηφικό, απορρίπτει μνημόνια και βλακείες, δε θέλει υπακούσει στους όρους των δανειστών, άρα δεν θέλει τους δανειστές, άρα δεν θέλει τα δανεικά τους, άρα προτιμά να πεινάσει με τη δραχμούλα του, εξαθλιωμένος και εξοστρακισμένος από τη Δύση. Έτσι θέλει. Έτσι γουστάρει, τι να κάνουμε τώρα.

Θεωρείς ότι αυτές οι εκλογές ήταν εξαιρετικά σημαντικές για τη χώρα και για το μέλλον της; Κρίμα! Το 40% των Ελλήνων αδιαφόρησαν και απείχαν από τις εκλογές, περισσότεροι από ό,τι το 2009. Ο κάθε άνθρωπος ορίζει τις προτεραιότητές του, και για 4 στους 10 Έλληνες οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν ήταν προτεραιότητα.

Οι συμπολίτες μας είναι οι ρατσιστές και οι ψεκασμένοι, οι κομμουνιστές και οι φασίστες, τα λαμόγια και οι τραμπούκοι, οι φανατικοί και οι αφασικοί, οι έξυπνοι, οι ηλίθιοι, οι μορφωμένοι, οι αμόρφωτοι, οι γέροι. Η χώρα μας δεν είσαι εσύ – είναι η συνισταμένη δέκα εκατομμυρίων μυαλών, όλα εξίσου περίπλοκα, κάθε ένα διαφορετικό.

Εσύ, που απ’ όλες τις γωνιές των ίντερνετς επέλεξες να σταθμεύσεις για λίγο εδώ, πιθανότατα σήμερα λυπάσαι, ή φρίττεις. Μη φρίττεις. Χαμογέλα. Μόλις κατάλαβες λίγο καλύτερα τον κόσμο στον οποίο ζεις. Μπορεί να μη σ’ αρέσει αυτό που κατάλαβες, αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρεις, και δεν πετάς στα σύννεφα.

Το τι θα κάνεις από αύριο γι’ αυτό, είναι άλλο θέμα.