“Έφτιαξα” Μερικά Wallpapers Για Ηλεκτρονικές Συσκευές Σας. Όχι Εγώ. Όχι Ακριβώς. Μια ΑΙ Τα Έφτιαξε. Εγώ Απλώς Πάταγα Κουμπιά.

Εδώ, μερικά πειράματα με το καινούργιο Firefly 2 της Adobe. Απλά γράφεις τι εικόνα χρειάζεσαι, διαλέγεις και προδιαγραφές, στυλ, χρωματική παλέτα (δεν είναι απαραίτητο) και η τεχνητή νοημοσύνη βγάζει αποτελέσματα. Τα οποία αποτελέσματα, αν και σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι άψογα, κατά κανόνα είναι πολύ, πολύ καλύτερα από του διαβόητου Midjourney όταν το είχα δοκιμάσει (πριν από έξι μήνες). Παρακάτω μερικές αφηρημένες εικόνες που έβγαλα παίζοντας μόνο για μερικά λεπτά, οι οποίες μπορεί να χρησιμεύσουν ως wallpapers των ηλεκτρονικών σας συσκευών.

Firefly abstract torrents of color and form 75174 scaled

Firefly abstract of color and form 20288

Firefly abstract lines of color and form 75174 1

Firefly a vast city abstract watercolor painting 61267 scaled

Firefly abstract lines of color and form 60623 scaled

Firefly abstract swirl of color and form 49626 scaled

Firefly abstract swirl of color and form 49626 1 scaled

Firefly abstract lines of color and form 60623 1

Firefly abstract branches of color and form 96098

Εγώ στο κινητό μου χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή την πέμπτη εικόνα στη σειρά. Είναι κάπως απίστευτο να αναλογιστεί κανείς ότι αυτές τις εικόνες δεν τις έφτιαξε ανθρώπινο χέρι, αλλά ένας αλγόριθμος που, με τρόπο που κανένας ανθρώπινος νους δεν καταλαβαίνει, επέλεξε να βάλει όλα αυτά τα πίξελ το ένα δίπλα στο άλλο, με ακριβώς αυτή τη σειρά, με μόνη αφετηρία και κριτήριο μια αφηρημένη φράση που έγραψα σε ένα άδειο πεδίο. Εμένα, τουλάχιστον, που φαίνεται αλλόκοτο, συναρπαστικό, περίεργο, αξιοθαύμαστο, επικίνδυνο και αποκαρδιωτικό ταυτόχρονα.