Μια Συνάντηση Για Την Κλιματική Αλλαγή

Τη Δευτέρα, 31/3, στο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι, στις 19:00 θα γίνει έγινε η πρώτη παρουσίαση ενός βιβλίου που πρόσφατα κυκλοφόρησε (δεν ξέρω αν το μάθατε) -και είστε ήσασταν όλες και όλοι καλεσμένοι. Βεβαίως, δεν θα είναι ήταν μια τυπική βιβλιοπαρουσίαση. Θα έχουμε Είχαμε ομιλητές και ομιλήτριες, ασφαλώς, αλλά δεν θα μιλήσουν τόσο για το βιβλίο και μίλησαν κάμποσο και γι’ αυτό αλλά επιπλέον, επειδή όπως ίσως ξέρετε, το βιβλίο μιλάει για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, οι καλεσμένοι μας θα μας μιλήσουν μίλησαν και γι’ αυτό το θέμα, από τις δικές τους, εντελώς διαφορετικές οπτικές γωνίες.

book event 09

Θα ακούσουμε Ακούσαμε: 

Το Δημήτρη Παπαστεργίου, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην Δήμαρχο Τρικάλων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ,
Την Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια διεθνών θεσμών στο ΕΚΠΑ, κάτοχο της έδρας UNESCO για την κλιματική διπλωματία, 
Το Γιώργο Κουβαρά, δημοσιογράφο και 
Την Ιωάννα Σουφλέρη, επίσης δημοσιογράφο. 

book event 05

Αλλά είχαμε, επιπλέον, και δύο εκπλήξεις που δεν είχαμε ανακοινώσει εκ των προτέρων. Ήταν μαζί μας και ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός, ο οποίος μας έκανε την ωραία εισαγωγή.

book event 03

Και μετά, το μέλος του 241020 Club Χρήστος Καρανάσιος, μας μίλησε για την εμπειρία του στις 8 Σεπτεμβρίου του 2023, όταν ήρθε το 112 να εκκενώσουν το χωριό του στη Θεσσαλία, γιατί το ποτάμι φούσκωσε. Χρειάστηκαν εννέα μέρες μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει. 

book event 04

Και μετά, ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχατε και εσείς.

book event 11

Ήταν ωραία. Θα το ξανακάνουμε.

book event 13
book event 14

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, εδώ.