Αγόρασε Κι Εμάς, Γιάννα!

Σαν τη ριπή του ανέμου που αναζωπυρώνει την πυρκαγιά, σαν καταιγίδα, το ζεύγος Αγγελόπουλου έχει σαρώσει την αγορά των ελληνικών media, τροφοδοτώντας τις στήλες των εφημερίδων με φήμες και τα υγρά όνειρα των επιχειρηματιών με πάθος. Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά το ημερολόγιο της επίσκεψης της κυρίας Αγγελοπούλου σε μια εταιρία-στόχο των επενδυτικών της σχεδίων.

Το Ημερολόγιο της Επίσκεψης της Κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου στην Ταπεινή μας Εταιρία.

Από τον Executive Content Managing Director της «Χαρτολάξ ΕΠΕ Εισαγωγική», Έκτορα Προτέκτορα

12:00

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί η Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου θα μας κάνει την τιμή να επισκεφθεί την ταπεινή μας εταιρία, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία στον ανταγωνιστικό χώρο της εισαγωγής χαρτιού. Είναι γνωστό ότι τώρα τελευταία η Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου μετά του ανδρός της Κυρίου Θεόδωρου Αγγελόπουλου δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των media, και αναζητά ευκαιρίες για επενδύσεις σ’ αυτό το ζωντανό πεδίο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η «Χαρτολάξ ΕΠΕ Εισαγωγική» είναι ηγέτης στην εισαγωγή χαρτιού και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Κυρία Αγγελοπούλου και τις εκδοτικές της επενδυτικές κινήσεις στον τομέα του Τύπου. Ναι, είναι αλήθεια ότι προς το παρόν η εταιρία μας εισάγει μόνο χαρτί υγείας, αλλά ο Ιδρυτής/Μεγαλομέτοχος/Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Γαβριήλ Μπουμπούρακας σκόπευε εδώ και καιρό να επεκτείνει το εταιρικό μας προφίλ. Η επερχόμενη επένδυση της Κυρίας Αγγελοπούλου στην ταπεινή μας εταιρία θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε αυτά τα σχέδια.

Το ενδιαφέρον της κυρίας Αγγελοπούλου στην εταιρία μας ακούστηκε για πρώτη φορά ως φήμη από το φίλο μου το Λεωνίδα που δουλεύει στο «Πρώτο Θέμα» και ξέρει τα πάντα για τα Media. Στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι η Κυρία Αγγελοπούλου θα ενδιαφερόταν για μια ταπεινή εταιρία με κύκλο εργασιών 50.000 ευρώ το χρόνο και τέσσερις υπαλλήλους, αλλά έκτοτε οι πληροφορίες κατέφταναν όλο και πιο πυκνές και έγκυρες, μέχρι που επιβεβαιώθηκε πως είναι αλήθεια, και πως θα έρθει η ίδια να κουβεντιάσει τις λεπτομέρειες με τον Κύριο Μπουμπούρακα εδώ στα γραφεία μας στο Μενίδι. Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός στην εταιρία. Ευτυχώς τα συνεργεία ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους χτες, και τα γραφεία μας είναι φρεσκοβαμμένα, και τα καινούρια μας κομπιούτερ είναι εγκατεστημένα στις θέσεις τους, έστω κι αν δεν λειτουργούν ακόμα.

13:30

Καθώς περιμένουμε (η Κυρία Αγγελοπούλου είναι πολυάσχολος άνθρωπος, φυσικά δεν δίνει τυπικά ραντεβού), το τηλεφωνικό μας κέντρο, δηλαδή η γραμματέας Πηνελόπη, κατακλύζεται από τηλεφωνήματα. Η αγορά βοά για το επερχόμενο ραντεβού και δημοσιογράφοι και επενδυτές μας τηλεφωνούν για να μάθουν περισσότερα για την «Χαρτολάξ ΕΠΕ Εισαγωγική». Όταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος επιβεβαίωσε ότι αγοράζει τον όμιλο Μπόμπολα η μετοχή του «Πήγασου» ανέβηκε 44% σε μια μέρα. Αναρωτιέμαι πόσο θα ανέβαιναν οι μετοχές της Χαρτολαξ, αν ήταν στο χρηματιστήριο.

15:00

Φήμες από τον Ελεύθερο Τύπο κάνουν λόγο για την εκεί επίσκεψη της Γιάννας, η οποία, λέει, έδωσε πουρμπουάρ στον σεκιουριτά στην πόρτα, στη γραμματεία της εταιρίας, στη γραμματεία του Ε.Τ., και σε έναν υπάλληλο που της έφερε ένα ποτήρι νερό. Οι φήμες διευκρινίζουν ότι η βοηθός της κουβαλούσε τα πουρμπουάρ σε σακούλες ΑΒ Βασιλόπουλος γεμάτες με χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ. Οι τέσσερις υπάλληλοι της Χαρτολάξ ΕΠΕ ακροβολίζονται: Η Πηνελόπη στη γραμματεία, ο financial consultant Μιχάλης στην είσοδο (φορά γκρι πουκάμισο –θα υποδυθεί τον σεκιουριτά), εγώ στην κουζίνα με τη βρύση να τρέχει.

Ο Κύριος Μπουμπούρακας μοιάζει ελαφρώς εκνευρισμένος.

15:25

Κλείνω τη βρύση –μου φέρνει κατούρημα.

16:30

Τα e-mail και τα τηλέφωνα δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι πιθανό η Γιάννα να ΜΗΝ μας αγοράσει, αλλά να μας κάνει αυτό που κάνει και στο ΔΟΛ –να μας κλέψει τα στελέχη. Ο Κύριος Μπουμπούρακας έρχεται και με ρωτάει αν έχω ακούσει τίποτα, κι αν έχω υπογράψει στη Γιάννα. Του λέω πως όχι και του θυμίζω πως μπορεί να πήρε κόσμο από τον ΔΟΛ, αλλά μετά έκανε μια δωρεά στο Μέγαρο και το θέμα λύθηκε. Ο Κύριος Μπουμπούρακας μοιάζει καθησυχασμένος –σχεδόν χαρούμενος. Παράλληλα, η ανάγκη να πάω για πιπί μου έχει γίνει αφόρητη. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω το πόστο μου.

21:00

Αρχίζει να διασπείρεται σαν ιός η υποψία ότι μπορεί να μην έρθει η Κυρία Αγγελοπούλου, πως μπορεί να άλλαξε γνώμη και να μην μας αγοράσει τελικά, ούτε καν να μας κλέψει κανένα στέλεχος. Η υπομονή μας δεν εξαντλείται. Μαθαίνουμε φήμες ότι στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη έστειλε το Θανάση Λάλα να αγοράσει επαρχιακές εφημερίδες για λογαριασμό της. Ίσως να στείλει το Λάλα και σε μας.

23:30

Ακούω τον Κύριο Μπουμπούρακα να μιλά στο τηλέφωνο στο γραφείο του. Μετά βγαίνει και τα μάτια του είναι κόκκινα. Φεύγει χωρίς να πει αντίο. Το κινητό μου ηχεί και είναι ο φίλος μου ο Λεωνίδας και μου ομολογεί πως μου έκανε πλάκα. Χλωμιάζω. Από την κουζινίτσα βλέπω την απόγνωση στο βλέμμα της Πηνελόπης. Τι θα κάνουμε τώρα; Τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως πριν. Φτάσαμε στο χείλος της σωτηρίας, της επιτυχίας, αγγίξαμε τη γεύση, την οσμή, την υφή των Αγγελοπούλειων ευρώ, ζήσαμε το όνειρο, κι είναι πολύ σκληρό να τελειώσουν όλα έτσι.

«Λοιπόν;» ρωτάει η Πηνελόπη από μακριά. «Θα φύγουμε;»

«Ας φύγουμε», της λέω.

Δεν φεύγουμε.