Στην Ακρόπολη Των Αθηνών

Ήταν το αντικείμενο του “100 Ταράτσες”, την τράβηξα φωτογραφίες από πάρα πολλές γωνιές της Αθήνας, ε, ας δούμε και πώς ήταν όταν την επισκέφτηκα από κοντά.

Acropolis_karyatides

Εδώ, λίγες φωτογραφίες των μνημείων πάνω στο βράχο:

[field id=”1″]

Εδώ, οι ταράτσες της Αθήνας από την Ακρόπολη -το ανάποδο της δουλειάς που έκανα όλους αυτούς τους μήνες.

[field id=”2″]

Από εκεί πάνω αναγνώρισα πολλές από τις ταράτσες που επισκέφτηκα. Εδώ, ας πούμε, είναι η πρώτη από την οποία φωτογράφησα, ένα ηλιόλουστο μεσημέρι στα τέλη του Δεκέμβρη του 2013. Είναι η ταράτσα του ξενοδοχείου Electra Palace (φωτογραφία #6 στο project).

Athens_ElectraPalace

Η Ακρόπολη είναι ένα απίθανο μέρος, και όχι μόνο για τους προφανείς λόγους. Είναι μεν ένα αρχαιολογικό μνημείο μοναδικό στον κόσμο, αδιανόητης ομορφιάς, στο κέντρο μιας πόλης που ζει και μεγαλώνει γύρω του από πριν υπάρξει το ίδιο, πάντα εκεί, χωρίς να το ανακαλύψει καμία αρχαιολογική σκαπάνη, χωρίς να χαθεί ποτέ, διαρκώς παρόν, αλλά είναι και κάτι άλλο: Ένα καταπληκτικό σημείο στο κέντρο της ζωντανής πόλης, ήρεμο και γαλήνιο, από όπου μπορείς να αποκτήσεις μια καλή προοπτική για το μέρος αυτό, το τι είναι και το τί υπήρξε.

Acropolis_Athens

Είναι φυσιολογικό, νομίζω, το ότι πάνω στην Ακρόπολη οι περισσότεροι άνθρωποι την περισσότερη ώρα δεν κοιτάζουν το μνημείο.

Κοιτάζουν την πόλη.

[field id=”3″]

Περισσότερες πληροφορίες για τις “100 ταράτσες” εδώ.

[field id=”4″]

Acropolis_karyatides02