Το Καταπληκτικό Online Βιντεοπείραμα Των Sigur Ros

Οι Sigur Ros είναι ένα αλαφροΐσκιωτο συγκρότημα από την αλαφροΐσκιωτη Ισλανδία. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα λένε αλλά η μουσική που φτιάχνουν είναι σαν δάχτυλο που αναμοχλεύει το εγκεφαλονωτιαίο υγρό ευχάριστα. Ο τελευταίος τους δίσκος (τι ρετρό λέξη! “δίσκος”!) λέγεται Valtari και έχει μέσα 8 τραγούδια. Δεν είναι όλα πάρα πολύ ωραία. Εμένα μου αρέσουν πιο πολύ τρία και τα έχω βάλει στο playlist “Sigur Ros” στο iTunes και τα ακούω συχνά. 3/8 είναι καλή αναλογία στην εποχή μας. Τέλος πάντων, για τα 8 τραγούδια τους οι Sigur Ros αποφάσισαν να φτιάξουν 14 βίντεο κλιπ. Κάλεσαν λοιπόν καλλιτέχνες ή τυχάρπαστους με ελεύθερο χρόνο να εμπνευστούν από τα τραγούδια και να φτιάξουν βίντεο κλιπ, ό,τι γουστάρουν, ό,τι θέλουν, ό,τι τους τραβάει όρεξη, και να τα ανεβάσουν online. Κάθε λίγες εβδομάδες, ένα βίντεο επιλέγεται να εκπροσωπήσει ένα τραγούδι του δίσκου. Μέχρι τώρα έχουν ανέβει εννέα βίντεα, τα οποία μπορείς να δεις από κάτω. Είναι κάθε είδους και μορφής. Ένα είναι animation. Ένα περιέχει το πέος του Σάια Λεμπάφ. Και τον υπόλοιπο Σάια Λεμπάφ. Είναι όλα αλαφροΐσκιωτα. Δες:

1. Ég anda

[field id=”1″]

2. Varúð

Αυτό είναι το τρίτο καλύτερο τραγούδι από τα τρία που μ’ αρέσουν.

[field id=”2″]

3. Fjögur píanó

SPOILER ALERT: Αυτό περιέχει το Σάια Λεμπάφ.

[field id=”3″]

4. Rembihnútur

Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο τραγούδι του “δίσκου”.

[field id=”4″]

5. Ég anda

To ίδιο τραγούδι είδες και στο #1 -αυτό όμως είναι καλύτερο βίντεο. Πολύ καλύτερο βίντεο. Καταπληκτικό βίντεο.

[field id=”5″]

6. Varúð

Το τρίτο καλύτερο τραγούδι έχει και δεύτερο βίντεο κλιπ, δεν ξέρω γιατί. Αυτό είναι το καλύτερο από τα βίντεα που έχουν ανέβει ως τώρα, κατά τη γνώμη μου.

[field id=”6″]

7. Varðeldur

[field id=”7″]

8. Dauðalogn

Αυτό είναι το καλύτερο τραγούδι. Και το τρίτο (η δεύτερο, δεν έχω αποφασίσει) καλύτερο βίντεο (timelapse! βρύα! λειχήνες!). Συνολικά: Ίσως καλύτερο πράγμα στη σελίδα που βλέπεις. Full screen + ακουστικά, τώρα:

[field id=”8″]

9. Seraph

[field id=”9″]

10. Ekki múkk

[field id=”10″]

11. Dauðalogn

[field id=”11″]

12. Fjögur píanó

[field id=”12″]

13. Varðeldur

[field id=”13″]

14. Valtari

[field id=”14″]

15. Varúð

[field id=”15″]

16. Leaning Towards Solace

[field id=”16″]

Καθώς βγαίνουν και τα υπόλοιπα, θα ανεβαίνουν εκεί -και αν το θυμηθώ θα τα συγκεντρώνω κι εδώ. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα.

valtari01