Ένα Ερείπιο Στον Υμηττό

Στην κορυφή του Υμηττού, ανάμεσα στις κεραίες και στις εγκαταστάσεις των ραντάρ του στρατού, σε ένα δρομάκι προς την πλευρά της πλαγιάς της Παλλήνης, υπάρχει ένα ερείπιο πολύ ασυνήθιστο και περίεργο. Είναι αυτό:

Imittos_Ruin23

Βρίσκεται ακριβώς εδώ:

[field id=”1″]

Το κτίριο είναι σε γενικά καλή κατάσταση, αλλά μοιάζει εγκαταλειμένο εδώ και πολλά χρόνια. Απ’ έξω υπάρχει αυτό το πάρκινγκ.

Imittos_Ruin21

Πλησιάσαμε με κάποια επιφύλαξη.

Imittos_Ruin22

Imittos_Ruin20

Η πόρτα ήταν ορθάνοιχτη. Δεν υπήρχε πόρτα. Δεν υπήρχαν πόρτες.

ImittosRuin17

Στο τέλος του διαδρόμου, αυτή η θέα:

ImittosRuin08

Ο διάδρομος από το τέλος προς την είσοδο:

ImittosRuin07

Στα δεξιά και στα αριστερά υπήρχαν εγκαταλειμένα δωμάτια. Το περίεργο ήταν πως δεν ήταν γυμνά όπως θα περίμενε κανείς. Σε μερικά υπήρχαν ακόμα κουφώματα, ή και σπασμένα τζάμια.

ImittosRuin06

ImittosRuin11

Κάποια είχαν ακόμα τα (φουσκωμένα, ξεχαρβαλωμένα) ξύλινα πατώματα.

ImittosRuin13

Είναι ένα κτίριο αναπάντεχα μεγάλο -έχει άλλη μια πτέρυγα με δωμάτια:

ImittosRuin03

Σχεδόν κάθε τοίχος είναι μπογιατισμένος με γκραφίτι κάθε είδους. Σε διάφορα σημεία βρήκαμε μπίρες. Είναι άδειο κι εγκαταλειμένο το κτίριο, αλλά άνθρωποι προφανώς έρχονται πότε πότε εδώ.

Imittos_Ruin25

Εμείς δεν είδαμε κανέναν. Κάναμε μια βόλτα στα δωμάτια, ανεβήκαμε στην ταράτσα, βγάλαμε φωτογραφίες τη θέα και δεν καταλάβαμε ποτέ τι είναι αυτό το μέρος, για ποιο λόγο είναι εγκαταλειμένο και από πότε. Αν κάποιος ξέρει, ας το γράψει στα σχόλια. Είναι ένα μέρος συναρπαστικό, και σίγουρα μια από τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψω εκεί αναζητώντας περισσότερα στοιχεία και απαντήσεις για τα μικρά μυστήρια που περιέχει, όπως για παράδειγμα το ποιος ζωγράφισε το πιο εντυπωσιακό και μεγάλο γκραφίτι του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στον τοίχο ενός από τους διαδρόμους, και είναι το εξής:

Imittos_Ruin24