Αυτό Το Site Υπάρχει Οκτώ Χρόνια

Πριν από λίγες εβδομάδες αυτό εδώ το site γιόρτασε τα όγδοα γενέθλιά του και, όπως κάνω σ’ αυτές τις περιπτώσεις, εδώ μάζεψα τα είκοσι κείμενα που διαβάστηκαν περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια. Η λίστα περιλαμβάνει προεκλογικά και πολιτικοκοινωνικά παραληρήματα, εκείνα των πολλών χιλιάδων λέξεων, δημοσιογραφικά κείμενα-σεντόνια από τα παλιά χρόνια και κριτικές για gadgets κυρίως. Νάτα με τη σειρά:

Athens_Greece_Referendum

20. iPhone 5: Το Review – 07/11/12

Τρία από τα είκοσι δημοφιλέστερα posts σε ετούτο το σάιτ είναι κριτικές μοντέλων του iPhone, γιατί αυτοί είστε. Ωστόσο, κανένα από τα τρία δεν είναι το δημοφιλέστερο από όλα τα reviews κινητών που έχω ανεβάσει. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποιο είναι.

19. Περιμένοντας το Λιαντίνη – 25/09/2007

Το κείμενο που είχα γράψει το 2005 για την υπόθεση της εξαφάνισης του καθηγητή Λιαντίνη εξακολουθεί να διαβάζεται, υποθέτω και λόγω Google, όταν περιοδικά η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο, για οποιουσδήποτε λόγους.

18. Οι καλύτερες φωτογραφίες από το ναυάγιο της Ζακύνθου – 31/05/10

Ένα μικρό post με φωτογραφίες, μόνο ανάμεσα σε εκατοντάδες, τρύπωσε σ’ αυτή τη λίστα και εξακολουθεί να φέρνει ακόμα επισκέπτες κατά εδώ, επίσης επειδή Google.

17. Υπέροχες ελληνικές εκλογές – 06/05/12

Ένα μικρό πρώτο -φαινομενικά χαρούμενο- σχόλιο για το αποτέλεσμα των ιστορικών βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του 2012. Δεν είναι χαρούμενο.

16. Κώστας Φωτόπουλος, καταδικασμένος σε θάνατο – 25/09/07

Η ιστορία του καταδικασμένου σε θάνατο για τη μυστήρια δολοφονία δύο ανθρώπων (ο ένας εκ των οποίων ήταν ο άνθρωπος που είχε προσλάβει για να δολοφονήσει τη γυναίκα του) ελληνοαμερικανού την οποία έγραψα για το περιοδικό Esquire το 2004. Ο Φωτόπουλος είναι ακόμα στη death row.

15. Τι να ψηφίσω στις εκλογές: 2015 Part II – 11/09/15

Το πιο πρόσφατο από τα προεκλογικά μου παραληρήματα, όπου αναλύω τις διαθέσιμες επιλογές με μια κάποια ελαφρότητα και απόγνωση. Τα δύο δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Υπάρχουν κι άλλα τέτοια κείμενα παρακάτω στη λίστα.

14. iPhone 6 Review – 10/11/14

Το προτελευταίο iPhone. Το τελευταίο το δοκιμάζω τώρα που μιλάμε. Λογικά θα βρίσκεται στην αντίστοιχη λίστα του χρόνου.

13. Πόσο προνομιούχοι είναι οι εργαζόμενοι στο Mετρό; – 24/01/13

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό που είχαν ταλαιπωρήσει τους έπιβάτες, έβαλα κάτω κάποια νούμερα και έκανα μερικές συγκρίσεις με τους εργαζόμενους στο μετρό του Λονδίνου. Το αποτέλεσμα ήταν κάπως αναπάντεχο.

12. 5+1 μύθοι από την καλύτερη χώρα του κόσμου – 08/06/15

Μια ομιλία που έδωσα τον περασμένο Μάιο σε κοινό νεαρών 18-23 ετών, σχετικά με τους μύθους που μαθαίνουμε και πιστεύουμε για την Ελλάδα. Νάτη:

[field id=”1″]

11. H Βούλα Παπαχρήστου και ο ελληνικός διάλογος – 26/07/12

Άλλο ένα άρθρο γνώμης, με αφορμή ένα ρατσιστικό tweet Ελληνίδας αθλήτριας του τριπλούν τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, που οδήγησε στην τιμωρία και τον αποκλεισμό της από τους Αγώνες.

10. Αντίο, Γιάνη Βαρουφάκη – 06/07/15

Ο υπερθεαματικός υπουργός οικονομικών απομακρύνθηκε από την πολιτική σκηνή μας αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. Συντετριμμένος κι εγώ, έγραψα το εξής.

9. iPhone 5S: Το Review – 05/11/13

Ετούτο του χρόνου θα είναι πιο κάτω στη λίστα.

8. Τι να ψηφίσω στο δημοψήφισμα – 03/07/15

Το 2015 ψηφίσαμε τρεις φορές, και την πιο δραματική από αυτές ψηφίσαμε σε ένα παράλογο δημοψήφισμα που είχε τραγικές συνέπειες (που τις υποφέρουμε ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές). Καθώς ήταν παράδοξη η εκλογική διαδικασία, ήταν παράδοξο και το προεκλογικό μακρυνάρι.

7. Πώς είναι τα πράγματα στον πάτο – 27/06/15

Αυτή ήταν μια μικρή ανακεφαλαίωση της κατάστασης αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, εκείνο το δραματικό Σάββατο, και πριν ανακοινωθούν τα capital controls. Τις θυμάστε εκείνες τις ημέρες, ε. Ξεχνιούνται;

6. LG G2 review – 26/01/14

Παραδόξως, αυτό είναι το δημοφιλέστερο review κινητού που έχω γράψει. Όχι τα iPhones, αυτό. Δεν ξέρω γιατί. Το Google φταίει ως ένα βαθμό, οπωσδήποτε.

5. Η απατηλή λάμψη της Σαϊεντολογίας – 01/07/09

Μια δημοσιογραφική έρευνα για τη δράση της οργάνωσης στην Ελλάδα που είχα γράψει για το περιοδικό Esquire πριν από πολλά χρόνια, εμφανίζεται πολύ ψηλά στη λίστα, υποθέτω κυρίως λόγω Google κι αυτή (το άρθρο είναι στα πέντε πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης “σαϊεντολογία“)

4. Ο μύθος της “άλλης Ελλάδας” – 16/09/13

Ένα ακραία απαισιόδοξο κείμενο, που καταρρίπτει την ιδέα της δημιουργικής μειοψηφίας που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα απ’ το τέλμα. Επιχειρηματολογώ ότι η δημιουργική μειοψηφία που υπάρχει είναι πάρα πολύ μικρή και ανήμπορη. Το συμπέρασμα ισχύει ακόμα, και αισθάνομαι ότι επιβεβαιώνεται κάθε ημέρα.

3. The J Files: Η αληθινή ιστορία του Ιησού – 01/04/10

Ένα πολύ παλιό κείμενο που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Nitro κάποια στιγμή προς τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, κάτι σαν χιουμοριστικό FAQ για σκεπτικιστές του χριστιανικού δόγματος. Αναπαράγεται από μόνο του στα social media κάθε Πάσχα, κατά κανόνα. Δηλαδή όχι από μόνο του. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

2. Τι να ψηφίσεις στις εκλογές: 2015 – 20/01/15

Από τα πατροπαράδοτα, πια, προεκλογικά παραληρήματα, αυτό υπήρξε το πιο δημοφιλές, κι αυτό με τα περισσότερα shares στα social media. Είναι το κείμενο για τις ιστορικές και μοιραίες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

1. 50 Shades of Grey: Το review – 20/07/12

Ετούτο είναι το κείμενο που έχει διαβαστεί περισσότερο από κάθε άλλο, και με αρκετή διαφορά από το δεύτερο. Ξέρετε τι έχει διαβαστεί πολύ πολύ περισσότερο από αυτό το κείμενο, όμως; Το βιβλίο. ¯\_(ツ)_/¯

End-Is-Near